چهارسوی معماری بررسی نمونه های سبک معماری پایدار کویر ایران | معماری نواز

به طوریکه باید نزدیکترین متریال و مناسب ترین متریال از هر جهت انتخاب شود. برای مثال در منطقه ای سنگ های گرانیتی کمتر وجود دارد، معمار می تواند در پروژه ی خود سنگ های دیگری استفاده کند و یا با پرداخت هزینه های باربری و هنگفت سنگ گرانیت را به محل ساخت و ساز بیاورد. این ساختمان درنیویورک قراردارد که توسط نورمن فاستر، طراحی شده و نمونه‌ای بارز از یک بنای پایداراست. معمار با انتخاب طرحی منحصربه‌فرد برای این بنا، موجب کاهش ۲۰ درصدی فولاد مصرفی در ساخت آن شده است. همچنین، ساختمان مجهز به سنسورهای حساس به نور خورشید برای تنظیم روشنایی لازم درفضاهای داخلی است.این ساختمان به دلیل اینکه دربیشتراوقات سال از هوای خارج از ساختمان به عنوان تهویه مطبوع استفاده می‌کند، ۲۲ درصد دی‌اکسیدکربن کمتر وارد هوا می‌کند.

نکات پایانی معماری پایدار

به کار گیری فضای سبز هوشمند از اقدامات بی نظیر و جذاب در این حوزه است که می تواند تاثیر فوق العاده ای در کاهش مصرف آب و زیبایی محیط داشته باشد. در ادامه نمونه هایی از معماری سبز یا پایدار در جهان را معرفی می کنیم که مباحثی بسیار جذاب برای علاقه مندان در این حوزه است. معماری پایدار در واقع به این معنا است که ساختمان ها با توجه به اصول بوم شناختی و پایداری، کاهش آلودگی زیست محیطی و مصرف انرژی طراحی شوند، که عکس العملی مناسب در برابر مشکلات و بحران های عصر صنعتی و مدرن امروز می باشد. به معماری پایدار، معماری سبز نیز گفته می شود که بر اساس طراحی اکولوژی و منطبق با طبیعت می باشد. ساخت و سازهایی که براساس این نوع معماری پیاده سازی می شوند آسیب کمتری بر محیط زیست و منابع انرژی وارد می کنند و با محیط زیست ناسازگاری کمتری دارند. کار وی که به معنای درگیر با محیط زیست بودن در تمامی مراحل زندگی است نقش محوری در جنبش معماری سبز دارد.

مجموعه انرژی صفر بدینگتون:

چهارسوی معماری بررسی نمونه های سبک معماری پایدار کویر ایران | معماری نواز آگاهی روز مدرن در مورد نیاز به معماری پایدار را می‌توان حداقل به 50 سال پیش و سالگرد اولین روز زمین و جنبش بین‌المللی محیط زیست و پیگیری قوانینی که در سراسر جهان برانگیخته است، ارجاع داد. در جوامع امروزی ساختن خانه‌هایی بزرگ و زیبا و آسمان‌خراش‌هایی عظیم کافی نیست. با محیط زیست دوست باشند و از انرژی‌های تجدیدپذیر برای بقا استفاده کنند.

علاوه بر نگرانی در زمینه‌ ی فرهنگی، زیباشناسی، تناسبات،‌ مقیاس ، بافت، سایه و نور در نظر گرفته شود و تاسیسات باید نگران هزینه‌ های بلند مدت مربوط به هزینه‌ های زیست محیطی،‌اقتصادی و انسانی باشد. ساختمان سبز همانند بدن انسان عمل می‌ کند و بر روی فرآیند هایی تمرکز دارد. و در طراحی نرم بنا و مصالح مورد استفاده و رنگ مصالح بگونه اي عمل شود که مردم از دیدن بنا احساس بیگانگی نکنند و از فرم ها و ترکیبات عجیب و غریب که هیچ گونه پیشینه اي در معماري منطقه ندارد ، استفاده نشود. بسیاری از شیوه‌ها و اصول به کار رفته در معماری پایدار ریشه در شیوه‌های باستانی ساختمان دارد که با ظهور مواد مدرن و تولید انبوه در عصر صنعتی دگرگون شده‌اند.

نمونه هایی از معماری پایدار

پایداری و توسعه پایدار به منظور کاهش آلودگی های زیست محیطی و بهینه سازی مصرف انرژی مورد توجه طراحان و معماران قرار گرفته است و در واقع واکنشی به بحران های پیش آمده در دنیای صنعتی و مدرن امروز به تاسیسات گرمایشی ساختمان شمار می آید. یکی از جنبه‌های اصلی و اغلب نادیده گرفته شده معماری پایدار، قرار دادن ساختمان در جای مناسب است.[۳۳] اگرچه ساختار محیطی ایده‌آل خانه یا دفتر اغلب یک مکان ایزوله تصور می‌شود، این نوع قرار دادن معمولاً برای محیط زیست مضر است. اولا، چنین سازه‌هایی اغلب به عنوان خط مقدم ناآگاهانه پراکندگی حومه شهر عمل می‌کنند. ثانیاً، آنها معمولاً مصرف انرژی مورد نیاز برای حمل و نقل را افزایش می‌دهند و منجر به انتشار غیرضروری خودرو می‌شوند. تأثیرات عصر ارتباطات و صنعتی شدن جوامع بر فضاهايمعماريکاملاً مشهود است ، و هر روز فرمها و طرح هاي متفاوتی را درمعماريشاهد هستیم ، طرح ها و فرم هایی که شاید با توجه به یک سري شرایط و ضوابط و یا بدون توجه به شرایط خاص و صرفاً به علت فرم هاي جالب توجه یا تقلید صرف ساخته می شوند.

  • رایت به خوبی دریافت که می‌توان در هماهنگی معماری با محیط طبیعی پیرامون و البته با رعایت جنبه‌های جامعه شناختی به گونه‌ای به ساخت و ساز اقدام کرد که گویی بخشی از طبیعت به‌شمار روند.
  • ساختمان های پایدار به عنوان موسس و مدیریت مسئول محیط ساخته شده‌ ی سالم طبق منابع کارآمد و اصول «زیست محیطی» تعریف می‌ شود.
  • نوسازی ساختمان های موجود در شهرهای بزرگ و کوچک همچنین می تواند موجب حفاظت از منابع مورد استفاده جهت بازسازی ساختمان و در نتیجه جلوگیری از تخریب جامعه شود.
  • ایده استفاده از مواد و مصالح بازیافتی از دو جهت در معماری مفید است، کاهش هزینه‌های ساخت، پاکسازی و بهبود محیط زیست.
  • این نوع معماری آسیب های ناشی از طراحی ساختمان بر منابع انرژی و محیط زیست را کاهش می دهد.
زی نیوز

طناز محمدی هستم ، منتشر کننده سایت زی نیوز