بسیاری از معماران ساختمانی جهت کاهش هزینههای سیستم تهویه ساختمان اقدام به خرید دریچه آهنی یا گالوانیزه برای نصب در دهانه هوا سقفی خواهند مینمایند. ۶- دریچه سقفی تایلی بدون فریمِ ترکیبی با دریچه گرد تخت( بلندگویی). از دریچه سقفی مشبک هم جهتِ دمِش و هم جهتِ مکِشِ هوا استفاده میشود. دریچه سقفی مشبک که جهتِ مکش بکار میرود لزوماً نیاز به دمپر ندارد.دریچه سقفی مشبک را دریچه لانه زنبوری نیز می نامند.دریچه سقفی مشبک عموماً برای فضاهایی که نیاز به بیشترین پرتاب هوا دارد استفاده میکنند. دریچه سقفی مشبک هم می تواند بطور مستقل بر روی سقف پیچ و نصب شود و هم میتواند بر محلِ حفره تایلهای سقف کاذب جانمایی و تعبیه شود.
لازم به ذکر است دریچه سقفی با دریچه گردِ جت نازل را، هم میتوان در میانِ شبکه های تایلیِ سقف کاذب، نصب و تعبیه نمود و هم بصورتِ مستقیم با فریم به سقفِ اصلی، پیچ و متصل نمود. دریچه سقفی تایلی با دریچه گردِ جت نازل متشکل از یک صفحه ی فلَت از ورق آلومینیوم(با فریم یا بدونِ فریم) و یک عدد دریچه جت نازلِ گرد میباشد که قطر دریچه گردِ جت نازل بسته به سایزِ کانالِ اصلی متغیر میباشد. و همچنین هوای تازه کلیه سیستم های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد.
دریچه خطی 90 درجه یکی از انواع دریچه های مدل چهارگوش میباشد که هم برای هوای رفت و هم برگشت کاربرد دارد و مناسب مکان هایی که احتمال ضربه در آنجا وجود دریچه سقفی دارد. پره های این دریچه مانند مدل 30 درجه ثابت میباشد و امکان تغییر جهت هوا وجود ندارد. این محصول را میتوان بر روی انواع سقف مانند گچی ، سیمانی و… ، همچنین داخل تایل سقف کاذب نصب کرد. دریچه مشبک یکی از انواع دریچه های سقفی چهارگوش میباشد که برای سیستم هوای برگشت کاربرد دارد و محل نصب آن بر روی سقف و یا سقف کاذب همچنین پیشانی دیوار میباشد.
- از دریچه های گردابی یا خورشیدی، هم برای هوای رفت و هم برگشت هوا می توان مورد استفاده قرار می گیرد.
- حتی گاهی اوقات که میزان حجم جریان هوا از حداکثر به حداقل آن کم تر می شود و بهترین عملکرد را خواهد داشت.
- برخی دریچه های سقفی به صورت دمپردار و برخی دیگر بدون دمپر مورد استفاده قرار می گیرند.
- به دلیل شرایط نصب آسان و هوادهی مناسب دریچه هوا سقفی از آن برای مکان های مختلفی استفاده می شود.
هر کدام از انواع دریچه های تولید شده برای سیستم های هوا رسانی دارای قیمت های متنوعی می باشند و برای مکان ها و کاربرد های مختلفی طراحی و تولید شده اند. به دلیل شرایط نصب آسان و هوادهی مناسب دریچه هوا سقفی از آن برای مکان های مختلفی استفاده می شود. از انواع دیگر دریچه هوا می توان به انواع مشبک اشاره نمود که برای وسایلی که جریان هوای رفت و برگشت دارند کاربرد دارد. این دریچه می تواند هوادهی را در چهارطرف انجام دهد و انواع دمپر برای تنظیم و کنترل هوا برای این دریچه نصب می گردد. دریچه سقفی یکی از بهترین ابزار برای انتشار هوا می باشد و به دلیل پخش خوب هوا دمای محیط به سرعت یکنواخت خواهد شد. کلاف آلومینیومی عریض برای سقف مستطیلی سقفی از نوع شیاردار است که میتوان آن را روی سقفهایی با ارتفاع تا ۴ متر استفاده کرد.
لیست انواع دریچه سقفی :
دریچه های هوای سقفی در اندازه های مختلف به شیرهای گرد، کاشی و مستطیلی تقسیم می شوند. با توجه به میزان رطوبت بالا در مناطق شمالی و جنوبی کشور بهتر است از آلیاژهای پلاستیک یا آلومینیوم جهت انواع دریچه هوای سقفی استفاده شود. تولید دریچه هوای نصب شده بر روی سقف ساختمان با متریال اولیه پلاستیک ABS یا PVC موجب سبکی، زیبایی و انعطاف بالای در محصول نهایی شده است. مقاوم بسیار بالا در برابر رطوبت موجب شده تا در صورت نیاز امکان شستوشو با آب دریچه پلاستیکی هوا نیز میسر باشد. از طرفی در صورت نصب صحیح و بدون ضربه در برابر فرسایش مقاومت خوبی نشان داده و حتی قابلیت ساخت در رنگهای متنوع و فانتزی را نیز دارد.
دریچه خطی
قیمت دریچه تنظیم هوا پلاد

طناز محمدی هستم ، منتشر کننده سایت زی نیوز